LUO PORTÁL

TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A MALÉV LEÁLLÁSÁRÓL

  • PDF

Tisztelt Munkatársaim! 

Tegnap még bíztunk abban, hogy a fejünk felett egyre gyorsabban gyülekező felhők eloszlanak. A Malév összes munkavállalója, köztük a menedzsment is reménykedett abban, hogy egy magánbefektető segítségével új lapot nyithatunk. 

Ma reggel sajnos azonban bekövetkezett az, amitől a legjobban tartottunk, és aminek elkerüléséért mi is és Önök is egytől-egyig – azáltal, hogy munkájukat eddig a pillanatig kitartóan és becsülettel végezték- mindent megtettünk. Az utolsó pillanatig még volt egy leheletnyi remény az üzemeltetés folytatására, sokáig az utasok bizalma is töretlen volt, de az utóbbi napokban megjelent információk hatására a szolgáltató partnerek elvesztették bizalmukat, és egyik napról a másikra elkezdték előre kérni szolgáltatásaik kifizetését. Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy mostanra tarthatatlanná vált a helyzetünk.

Mindezeket figyelembe véve, mély sajnálattal kell tájékoztatnom benneteket arról, hogy az Igazgatóság úgy döntött, a kár minimalizálása érdekében ma reggel 06.00 órakor elrendeli légitársaságunk, a Magyar Nemzeti Légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Ennek értelmében február 3., 06.00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, többet nem szállnak fel a Malév repülőgépei. 

A fájdalom elmondhatatlan, amit most érzünk. Sokan szinte gyerekként kerültünk ide, vannak, akiket csak rövid ideje ejtett rabul a kerozin gőze. Úgy érzem, mindannyiunk nevében mondhatom, életünk értelme volt ez a cég. Generációk dolgoztak itt és most családok élete fordul fel egy csapásra, a Malévban élt életünk lezárul. Nincs végszavam, nehéz búcsúzni. 

Kívánok minden munkatársamnak, barátomnak erőt, bízva abban, hogy szükség és anyagi forrás lesz egyszer még egy másik, nemzeti légitársaság létrehozására, ahol a Malévnál felhalmozott szakértelmet, elkötelezett munkavállalókat keresnek majd. 

A Malév Zrt.-s kollégák munkaviszonyáról, még ma az intraneten és e-mailen adunk tájékoztatást. 

Üdvözlettel, 

2012. február 3. 06.00 Óra 

Limburger Lóránt 
vezérigazgató

You are here UPDATES TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A MALÉV LEÁLLÁSÁRÓL